lastbils optimering

Lastbilsoptimering har hjälp många kunder med att få ner bränsleförbrukningen och samtidigt få mer kraft i maskinen.  

Vid en Lastbilsoptimering så arbetar vi oftast genom fordonets vanliga diagnostikuttag. Vi anpassar programvaran efter körstil, användningsområde och lägger vår erfarenhet till detta för att uppnå det bästa tänkbara resultatet. Det behövs inget långt stopp för att utföra detta ingrepp, normalt är det utfört på 45-90 minuter. 

5-15 % Lägre förbrukning!
Bränslebesparingen blir snabbt synbar på en lägre bränslefaktura och samtidigt som effekten höjs uppnås en behagligare körstil, bibehållen kraft på lägre varvtal och motorn behöver inte arbeta lika hårt. 
Färre nedväxlingar och möjlighet att ligga kvar på en högre växel längre än tidigare. Sänkt förbrukning ner till 15% är inte ovanligt.

På lastbilar traktorer skogsmaskiner bussar hjullastare skördetröska arbetar vi uteslutande med sk. ecu optimering där vi utför motoroptimering direkt i motorns mjukvara. 
Detta ger ett 100% perfekt resultat och färddatorn kommer även visa korrekt information och full harmoni från gaspedalen till motorn.

Vi kan även hjälpa till att reducera eller ta bort adblue förbrukning så din lastbil inte hamnar i "begränsad prestanda" läget samt även justering av fartbegränsare. 

I samband med optimeringen så gör vi även en fullständig elektronisk diagnos på ditt fordon med lastbilstillverkarens egna verktyg och programvaror. Detta säkerställer att ditt fordon är i god kondition och redo att optimeras.

AdBlue information

Adblue kan med tiden börja krångla och vi är specialiserade på Adblue off - avstängning till lastbilar, våra enheter inaktiverar lastbilens egna Adblue system genom att styrsignalen skickas till vår enhet istället för lastbilens egna adblueenhet.
Detta resulterar i att du slipper mer problem med adblue och att man inte längre behöver tanka Ad-Bluevätska samt drabbas inte längre av att lastbilen går ner i begränsad prestanda (Höga emmisioner) pga att det saknas Ad-blue i tanken eller att systemet är trasigt.

Dessa enheter kan monteras av er själv med våra installationsmanualer på svenska eller så kan någon av våra tekniker som finns runt om i Sverige hjälpa till. 
Om man säljer lastbilen så går det naturligtvis bra att återanvända enheten på nästkommande lastbil om den är av samma Euro klassnivå och av samma fabrikat. 
Ad-Blue tillsatser kan skapa kostsamma problem på lastbilens avgasreningssystem, speciellt på vintern när avgastemperaturen är en faktor som påverkar systemets funktion. Har du en trasig Nox givare så hanterar vår adblue off enhet även detta fel.

Genom att montera denna adblue box kan du konverterar din bil från EURO 4/5 tillbaka till EURO 3, Du behöver inte ta bort någon del av AdBlue-systemet, bara installera enheten och sedan är du kvitt problemen och kostnaden för Adblue!

Enheten har 2 års funktionsgaranti utan milbegränsning och levereras kostnadsfritt inom norden.

Önskar ni få den monterad och klar på lastbilen så kontakta oss för en prisuppgift! När ni låter oss utföra installationen av Adblue-enheten så ingår en fullständig fordonsdiagnos utan extra kostnad.